Πώς να φροντίσετε τις τσάντες σας: Tips και tricks

care tips ladies

Διαλέξατε μια εκπληκτική τσάντα και είναι όσο τέλεια την ονειρευτήκατε. Και σκέφτεστε: Πώς να την φροντίσω? Πώς να την καθαρίσω? Ποιος είναι ο ιδανικός τρόπος να την αποθηκεύσω?

Παρακάτω θα βρείτε κάποιες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να φροντίσετε τις τσάντες σας και να τις διατηρήσετε όμορφες για πολλά χρόνια!


Πώς καθαρίζει η τσάντα μου?


Το πρώτο βήμα είναι να δείτε τον τύπο του λεκέ που πρέπει να αντιμετωπίσετε, καθώς αυτός θα καθορίσει τον τρόπο αφαίρεσής του. Φυσικά και το υλικό που η κάθε τσάντα είναι κατασκευασμένη καθορίζει και τον τρόπο φροντίδας των λεκέδων, ωστόσο ακολουθούν κάποια tricks βάσει του είδους του λεκέ:

 • Λεκές από φαγητό: Θρυμματίστε λευκή κιμωλία και τοποθετήστε την πάνω στον λεκέ. Αφήστε την κιμωλία πάνω στον λεκέ όλη την νύχτα και αφαιρέσετε την με ένα καθαρό πανί το πρωί.
 • Λεκές από λάδι: Τοποθετήστε και τρίψτε κορν φλαουερ πάνω στον λεκέ αμέσως. Η τριβή θα δημιουργήσει θερμότητα, η οποία θα επιτρέψει να απορροφήσει το κορν φλαουερ το λάδι. Απομακρύνετε με ένα καθαρό πανί την σκόνη-μην το αφήσετε πάνω στον λεκέ.
 • Λεκές από μελάνι: Εάν ο λεκές είναι φρέσκος χρησιμοποιήστε λευκή γόμα, προκειμένου να σβήσετε άμεσα το σημείο, χωρίς όμως να βάζετε μεγάλη δύναμη, ώστε να μην ξεβάψει το χρώμα της τσάντας. Εφόσον το μελάνι έχει ήδη στεγνώσει, θα χρειαστεί να αναζητήσετε τη βοήθεια κάποιου ειδικού. Η γόμα είναι αποτελεσματική και στην απομάκρυνση των λεκέδων από βρωμιά.
 • Σημάδια από νερό: Αφήστε να στεγνώσουν οι κηλίδες από νερό φυσικά και εφόσον παραμείνουν σημάδια, θα χρειαστεί να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό.
 • Απομάκρυνση μυρωδιάς: Τοποθετήστε μια πλαστική σακούλα γεμάτη με baking soda στο εσωτερικό της τσάντας σας. Κλείστε με φερμουάρ την τσάντα εσωκλείοντας την σακούλα με την baking soda ή εναλλακτικά κλείστε την τσάντας σας σε μια μεγαλύτερη σακούλα που θα την έχετε δέσει σε περίπτωση που η τσάντα σας δεν κλείνει με φερμουάρ. Διατηρήστε την baking soda εσωτερικά της τσάντας για 1-2 ημέρες έως ότου να απορροφήσει την μυρωδιά.

 

Καθημερινές συνήθειες για την φροντίδα της τσάντας σας:

 • Αποφεύγετε να κρατάτε την τσάντα σας όταν τα χέρια σας είναι βρώμικα ή έχουν lotion ή κρέμα πάνω τους.
 • Να μην αποθηκεύετε ποτέ την τσάντα σας κρεμώντας την από τα χέρια σε κάποιο πόμολο ή σε πόρτα ντουλάπας: Αυτό θα καταστρέψει το υλικό στα χέρια της τσάντας και θα αλλάξει το σχήμα της σε βάθος χρόνου.
 • Αποθηκεύετε προσεκτικά τις τσάντες σας: Το πιο σημαντικό είναι να αποφεύγετε οι τσάντες σας να είναι αποθηκευμένες σε σημείο που τις χτυπάει ο ήλιος. Αποθηκεύστε τις τσάντες σας σε δροσερό, χωρίς υγρασία μέρος, όπου το υλικό μπορεί να αναπνέει. Αυτό θα εμποδίσει το υλικό από το να ξεραθεί. Εάν η τσάντα σας έχει πάνινη σακούλα, αποθηκεύστε την σε αυτήν!
 • Πώς να προφυλάξετε τα μεταλλικά διακοσμητικά : Το να διατηρείτε τα μεταλλικά στοιχεία, τις αλυσίδες και τις κλειδαριές χωρίς γρατζουνιές είναι δύσκολη υπόθεση. Τα χτυπηματάκια είναι μέρος της καθημερινής φθοράς, ωστόσο όταν δεν χρησιμοποιείτε την τσάντας σας καλό θα ήταν να τυλίγετε χαρτί ή ύφασμα γύρω από τα μεταλλικά αυτά στοιχεία.
 • Εναλλάσσετε τακτικά τις τσάντες που χρησιμοποιείτε, προκειμένου να μην φθείρονται τόσο σύντομα.
 • Το λουστρίνι είναι πολύ ανθεκτικό, ωστόσο μπορεί να αφήσει σημάδια σε επιφάνειες εφόσον δεν είναι αποθηκευμένο σωστά. Πάντα να φυλάσσονται αυτές οι τσάντες μέσα σε πάνινες τσάντες και προσπαθήστε να μην ακουμπάνε πάνω σε ανοιχτόχρωμα υφάσματα.
 • Εάν η δερμάτινη τσάντα σας βραχεί, γεμίστε την με εφημερίδες- έτσι αποφεύγετε να συρρικνωθεί- και αφήστε την να στεγνώσει από μόνη της. Ποτέ μην εφαρμόζετε ζέστη απευθείας στο βρεγμένο δέρμα, καθώς αυτό θα προκαλέσει συρρίκνωση και σπασίματα στο δέρμα
 • Χρησιμοποιήστε νεσεσέρ και τσαντάκια για την αποθήκευση καλλυντικών και υγρών. Με αυτόν τον τρόπο θα προφυλάξετε την τσάντα σας από λεκέδες και θα διατηρήσετε και τα αντικείμενά σας οργανωμένα. Προτιμήστε στυλό με καπάκι και ιδανικά τοποθετήσετε τα μέσα στα νεσεσέρ σας.
 • Εάν αναρωτιέστε τι να κάνετε όταν η δερμάτινη τσάντα σας φαίνεται αφυδατωμένη, μπορείτε να ενυδατώσετε το υλικό με ειδική κρέμα. Υπάρχουν κρέμες, κεριά και lotions ειδικές, οι οποίες θα μαλακώσουν και θα τονώσουν τις κουρασμένες τσάντες σας.
 • Πρέπει να είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί με το δέρμα καθώς είναι εξαιρετικά δύσκολο-αν όχι αδύνατο- να επιδιορθωθεί. Ειδικό λάδι για δέρμα που εφαρμόζεται πάνω στη γρατζουνιά μπορεί να βοηθήσει να φαίνεται λιγότερο έντονη, ενώ ειδικά προϊόντα στο εμπόριο μπορεί να αναζωογονήσουν την τσάντα σας και να την προφυλάξουν σε κάποιο βαθμό από μελλοντικές γρατζουνιές.
 • Χρησιμοποιήστε βούρτσα για suede για να καθαρίσετε και να ανανεώσετε το υλικό.
 • Χρησιμοποιήσετε τακτικά κρέμα φροντίδας για δέρμα, προκειμένου να κρατήσετε την δερμάτινη τσάντα σας μαλακιά και χωρίς σπασίματα.
 • Ξεσκονίστε την τσάντα σας σε εβδομαδιαία βάση (όταν την χρησιμοποιείτε) με ένα μαλακό πανάκι

 
Για λεκέδες και βλάβες στις τσάντες σας πέρα από τις ερασιτεχνικές σας ικανότητες, είναι καλύτερα να απευθύνεστε στους ειδικούς. Θα φροντίσουν να τις επισκευάσουν καθαρίσουν και αναζωογονήσουν. Θα μπορούσατε να προσθέσετε και μεταλλικά ποδαράκια, εφόσον δεν υπάρχουν, ώστε να τις προφυλάσσετε από γρατζουνιές και βρωμιά.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter μας και μάθετε πρώτοι τις προσφορές μας